Per què es important barnitzar els mobles de fusta exterior

Publicado el : 2021-05-10 13:20:35
Categorías : Benvingut al teu blog de bricolatge , Pintura

Per què es important barnitzar els mobles de fusta exterior

Envernissar els mobles de fusta és un procés altament recomanable. El vernís, a més de complir la seva funció estètica, confereix als mobles una capa protectora, necessària per mantenir-los en bon estat, durant més temps.

La fusta és un dels materials més utilitzats per a la fabricació de mobiliari de jardí. No obstant això, es deteriora i taca amb certa facilitat. El clima, la humitat i el sol factors que influeixen negativament en ells. A més de l'ús i el simple pas de el temps és clar.

Tenint en compte aquests factors, es recomana el seu tractament amb materials protectors que permetin allargar la seva vida útil i aspecte agradable Olis, laques o vernissos poden complir aquesta funció.

Diferents tipus de vernís disponibles al mercat

Segons la base emprada per a la seva fabricació podem trobar:

- Vernís de base aquosa: aquest tipus de producte està creat amb diferents substàncies que utilitzen aigua com a dissolvent base.

- Base oleaginosa: a aquest tipus de vernís per a fusta exterior el conformen olis als quals se'ls poden afegir resines.

- Base piroxilina: està creat amb base de nitrocel·lulosa i és el més utilitzat en la indústria de l'moble, també conegut com segellador.

- Base polimèriques: aquest tipus de vernís està conformat per substàncies que reaccionen amb un catalitzador, també és conegut com vernís poliuretà.

Vernís, diferents tipus d'acabat

- Vernís brillant: molt purificat, a l'aplicar-confereix un acabat brillant sobre els elements amb ell tractats. Proporciona gran adherència i durabilitat. Impermeabilitza i dóna protecció.

- Vernís mat: té les mateixes característiques de l'vernís brillant amb la diferència de la terminació mat. D'assecat ràpid i pot ser aplicat amb pinzell o corró.

- Vernís setinat: amb la seva aplicació s'obté major resistència a les taques. És recomanable per a l'envernissat de mobles, portes, armaris, etc.

Eines necessàries per aplicar vernís

- Brotxa plana o corró d'acord segons la base de vernís a utilitzar per a les superfícies àmplies.

- Removedor de pintura per barrejar i aconseguir un fluid uniforme.

- Pinzell petit per retallades i perfilat.

- Draps, i dissolvents si fossin necessaris.

Com aplicar el vernís en mobles d'exterior

El Vernís s'ha d'aplicar seguint tècnica adequada, ja que no és igual envernissar un moble a pintar una paret. Recomanem realitzar el pintat, seguint les vetes de la fusta.

1- Escollir el producte adequat, tenint en compte el tipus de fusta a tractar i l'acabat desitjat. En aquest punt recomanem consultar amb un expert en la botiga de pintures davant del dubte.

2- Preparar el moble, rebaixant-lo, netejant i eliminant restes de pintures anteriors.

3- Eliminar la pols i altres restes de productes amb un drap humit.

4- Un cop preparada la superfície, mesclar el vernís suaument per evitar l'aparició de bombolles, seguint les instruccions de fabricant i dissolent la barreja si fos necessari.

5- Aplicar el vernís sobre el moble seguint les vetes de la fusta, fins a cobrir la superfície.

6- Respectar els temps d'assecat i aplicar segona mà si cal.

Ja saps, envernissar els mobles de fusta és una tasca fonamental per garantir que conservin el seu bon estat i la seva funcionalitat durant més temps.

Compra els productes necessaris per al tractament de la fusta en Pinmat. Els millors vernissos, laques, olis i pintures estan disponibles a la nostra botiga de Mataró, a Barcelona.

Share

Añadir un comentario

 (con http://)