Quan de sòls laminats es tracta, la qualitat si és important

Publicado el : 2020-10-26 16:43:53
Categorías : Benvingut al teu blog de bricolatge , Decoració

Quan de sòls laminats es tracta, la qualitat si és important

Alguna vegada s'ha preguntat per què hi ha tanta diferència de cost entre dos sòls laminats de similars característiques?

Aquesta sol ser una pregunta habitual de clients que visiten la nostra botiga, s'ho expliquem en aquest post.

Dos sòls poden ser de el mateix color, aparentment similars, fins i tot tenir el mateix índex de resistència AC. Però si el preu de tots dos Baria significativament, segurament hi hagi una explicació.

Quins aspectes determinen la qualitat d'un sòl laminat?

Comencem per la primera impressió, la capa superior és la que determina el color de terra i l'aparença que aquesta li dóna. Les marques econòmiques utilitzen models d'impressió de baixa qualitat i dissenys tradicionals que no evolucionen. Hi hagi, Sapelly o roure.

Això no vol dir que aquests colors estiguin fora de moda. Els fabricants de sòls d'alta qualitat segueixen incloent aquests clàssics en els seus catàlegs.

Les marques de qualitat no repeteixen els patrons de disseny de la lama en el mateix embalatge. Amb això podem tenir una lama amb un positiu i una altra de similar, col·locada tres metres més endavant. Això li confereix autenticitat i sensació real d'un pis de fusta a terra laminat.

La textura, la similitud dels nusos amb la fusta real, la brillantor, la qualitat de la foto, d'on va sortir la plantilla d'impressió, són altres aspectes diferencials.

Quant a la composició i classificació dels sòls laminats, quines són les diferències?

El primer aspecte que cal destacar és la fermesa. De fet, en termes de durabilitat, els sòls laminats es poden classificar en AC3, AC4 i AC5.

Per a entendre en quin grup es classifica el pis, la prova de desgast es realitza amb un corró que té paper de vidre que envolta la superfície. Les classes de CA s'estableixen en funció de el nombre de voltes que realitza el paper de vidre abans que el sòl perdi la seva capa decorativa.

Segons la norma EN 13329, aquesta és la resistència a l'desgast i l'abrasió segons nombre:

- AC-3 (més de 2.500 voltes)

- AC-4 (més de 4.000 voltes)

- AC-5 (més de 6.500 voltes)

Per triar segons la seva qualitat tenim les qualificacions "Classe 31", "Classe 32", etc. En la qual el primer dígit és el 3, ús comercial.

Les d'ús exclusivament domèstic comencen per 2, per exemple, 21, 22, 23. Així quedaria llavors la classificació:

- Classe 31- Per a ús domèstic intensiu - comercial moderat.

- Classe 32- Per a ús domèstic intensiu - comercial normal.

- Classe 33- Per a ús domèstic intensiu - comercial intensiu.

- Classe 34- Per a ús domèstic intensiu - industrial moderat.

Altres aspectes que determinen la qualitat d'un Sòl laminat, és la seva reacció a la humitat i la qualitat de sistema d'acoblament. El famós sistema clic.

Un sòl laminat bo, respon bé a l'contacte moderat amb l'aigua i posseeix juntes d'acoblament entre lames que garanteixen la seva estanquitat. Un mal "clic" dificultarà molt la instal·lació a terra.

Aquests són només algunes de les característiques per les quals un sòl i un altre poden diferir tant en el seu preu. Si necessites més informació, no dubtis a preguntar a la nostra botiga de decoració a Mataró.

Share

Añadir un comentario

 (con http://)